Campionat mondial de bob în Mamaia. Evenimentul ar putea aduce mii de turişti străini în România 

Data publicării:
BOB MAMAIA

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "În 2007, bărcile de mare viteză se întreceau pe lacul Siutghiol, la doi ani distanţă pilotul de formula 1 David Coulthard gonea pe străzile din Mamaia, iar în 2016 este posibilă organizarea campionatului mondial de bob pe rotile, chiar pe malul mării."

Virajele ameţitoare şi toată munca Mariei Constantin şi a Andreei Grecu s-au transformat în aur, pentru că cele două românce au câştigat Cupa Europei la Bob dublu.

Performanţa lor este cu atât mai importantă cu cât este unică în istoria sportului de iarnă din România. Munca depusă de echipajul feminin a fost una titanică, pentru a ajunge la astfel de performanţe

Maria Constantin, sportivă: "Trebuie să fim foarte rapide, să avem forţă explozivă şi să reuşim să transpunem viteza şi forţa într-un bob care cântăreşte 180-190 de kg."

Mai mult decât atât, cele două fete au promovat brandul staţiunii Mamaia. Asociaţia Litoral Delta Dunării a cheltuit aproximativ 8.000 de euro în imprimarea bobului, echipamentelor, dar şi în pregătirea celor două sportive. Federaţia Română de Bob şi Sanie dar şi reprezentanţii din turism au stabilit următorul obiectiv pentru 2016.

Paul Neagu, antrenorul echipajului de bob: "Organizarea unui campionat mondial de bob pe rotile, de starturi, pe 50 de m, pe malul Mării Negre, unde în 2016 putem să preluăm campionatele mondiale care s-au ţinut 12 ani de zile la rând în Monaco."

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării: "M-am lăsat greu convinsă că Mamaia poate fi gazda oricărui eveniment care s-a putea lega de un sport care, pentru mine, cel puţin însemna sport de iarnă. Am înţeles că această pistă se aduce, practic."

Reprezentanţii hotelierilor şi agenţilor de turism de la malul mării spun că O astfel de competiţie ar trebui organizată la începutul sezonului estival, atunci când litoralul nu este foarte aglomerat.

Aurelian Marin, preşedintele ANAT Sud-Est: "În măsura în care se va organiza, cred că ar trebui să fie minim 2.500-3.000 de participanţi, însoţitori şi aşa mai departe, veniţi din străinătate."

Cele două sportive din România care fac reclamă sportului, dar şi litoralului românesc sunt încă la nivelul junioratului, iar în momentul de faţă se pregătesc de etapele de Campionat Mondial.

reporter: Paul Greavu
operatori: Cristi Caciauna, Victor Niţă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri