Carnete de muncă, abandonate

Data publicării:
carnet de munca

Zeci de mii de carnete de muncă au fost lăsate la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Multe dintre documente nu au fost revendicate de 15 ani. Detalii despre acest subiect are colega mea, Oana Manoilă.

Potrivit legii, carnetele de muncă au putut fi folosite până la sfârşitul anului 2010, deoarece, începând cu 1 ianuarie 2011, evidenţa în câmpul muncii se ţine prin aplicaţia Revisal.

Din cele 27.000 de carnete abandonate la sediul Inspectoratului Constanţa, 23.000 aparţin unor titulari a căror activitate a încetat înainte de 31 decembrie 2010; unele sunt carnete de muncă ce nu pot fi completate din cauza lipsei documentelor, aici încadrându-se societăţi radiate, suspendate şi care nu au depus statele de plată.

Foarte multe dintre ele se află la ITM încă din 1999. De-a lungul anilor, conducerea ITM a trimis nenumărate înştiinţări atât angajatorilor, cât şi angajaţilor, dar fără succes.

Unii şi-au schimbat adresa de domiciliu. Carnetul de muncă este actul cu care se probează vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri