Sari la conținut

Cartier nou, străzi neasfaltate. Locatarii sunt sătui să umble prin noroi şi vor să-şi vândă casele

La fiecare ploaie, noroiul devine stăpân pe străzile din cartierul Compozitorilor. Şi aşa se întâmplă din 2008 încoace de când cartierul de lux a fost inaugurat. Locatarii au şi uitat numărul reclamaţiilor pe care le-au făcut la primărie. Nu au cerut nici mai mult nici mai puţin decât să aibă un drum civilizat pe care să poată merge.

"Nu vrem asfalt de lux, dar măcar un pietriş să pună, să fim şi noi civilizaţi ca celilalţi că şi noi suportăm taxele şi impozitele". 

Indignaţi de nepăsarea autorităţilor, unii dintre locatari spun că îşi vor scoate apartamentele la vânzare.

Constintin Nicolau, preşedinte al Asociaţiei BL I 4: "Din Asociaţie fac parte 12 apartamente din care jumătate vor să-şi vând aparatamante din cauza situaţiei pe preţuri derizorii". 

Specialiştii constănțeni în urbanism susțin că străzile nu vor putea fi asfaltate până nu vor fi aduse în zonă toate utilitățile publice.

Claudiu Rădulescu, director firmă urbanism: "Trebuie să coordonăm programul de asfaltare a străzilor respective cu iluminatul stradal pentru a nu sparge asfaltul pentru montarea cablurilor electrivce".

Autoritățile locale au promis că în acest an va începe asfaltarea mai multor străzi din zonă, imediat după ce timpul va permite acest lucru și va instalat și iluminatul public.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Brânzaru 

editor web: Anca Medrea