Cea mai lungă tiroliană va fi pe litoral. Un investitor constănţean va cheltui 30.000 euro pentru atracţia turistică

Data publicării:
tiroliana3

Tiroliana începe în primul rând cu masivul de ancorare, după care avem o platformă, platforma de plecare, situată în această zonă, un stâlp metalic de care este ancorat cablul principal al tirolienei care ajunge până la digul de lângă mare, explică specialiştii.

Va fi porni de pe strada Mihai Eminescu şi va coborî până pe plaja Modern. Lucrările de amenajare vor începe în scurt timp, iar iniţiatorul proiectului speră ca de la 1 mai primii curajoşi să îşi poată pune hamurile şi să ajungă pe plajă în mai puţin de 50 de secunde.

Răzvan Gheorghiu, intructor de alpinism şi escaladă: "Proiectul a fost început de anul trecut, în momentul acesta sperăm să finalizăm lucrările pentru data de 1 mai, sa o dăm în folosinţă". 

Tiroliana va avea 330 metri lungime iar constructorii vor stabili o limită de greutate de maxium 120 kg.

Loredana Vesparu, reporter Digi24 Constanţa : "Aventura începe de aici, din cel mai înalt punct al tirolienei, de la 12 m înălţime şi se încheie aici, după o coborâre cu aproximativ 70 km pe oră". 

Agenţii de turism sunt de părere că o astfel de investiţie nu poate fi decât benefică pentru oraşul Constanţa.

Cristian Bărhălescu, director agenţie de turism: "Nu generează decât interes pentru turişti, automat le ocupă o parte din vacanţă şi va fi un punct de atracţie dacă nu va fi un mod de a ajunge pe plajă pentru constănţeni".

Constănţenii sunt entuziasmaţi şi aşteaptă cu nerăbdare să încerce atracţia de la plaja Modern.

Tiroliana de la plaja Modern va va fi cea mai lungă din România.

reporter: Loredana Vesparu
Operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri