Sari la conținut

Centrul istoric, de vânzare. Printre clădirile istorice, Hotelul D'Angleterre e scos la mezat

sursa foto: constanta-imagini-vechi.blogspot.ro

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Ne aflăm la mansarda fostului hotel D'Angleterre. Se spune că, într-una dintre aceste camere a stat, timp de 10 zile, în iunie 1882, poetul naţional Mihai Eminescu. Cine ştie? Poate a fost vorba chiar despre această camera şi, poate, Mihai Eminescu a stat exact pe acest scaun şi priveliştea din Portul Constanţa l-a inspirat într-una dintre poeziile sale."

Cert este că, aici, pe 16 iunie, Eminescu îi scria versuri Veronicăi Micle. Hotelul şi-a schimbat denumirea iar, din 1992 a fost lăsat în paragină. Mai bine de 10 ani s-au chinuit moştenitorii de drept să intre în posesia lui.

Gabriel Marcu, broker imobiliar: "Avem câteva proprităţi în Piaţa Ovidiu, la vânzare, printre care şi hotel Intim, proprietate a unor foşti comercianţi armeni care, după Revoluţie, ca toţi ceilalţi propritari din piaţă şi-au revendicat drepturile."

Proprietarul hotelului nu a vrut să spună cât valorează imobilul cu 21 de camere, dar, pe internet este evaluat la 3 milioane de euro, negociabil.

Vizavi de hotel se înalţă o altă clădire istorică scoasă la vânzare. În perioada interbelică, acolo era un dispensar construit de nemţi. Proprietara vinde clădirea cu 500.000 de euro

Marius Coman, şef agenţie imobiliară: "Are o suprafaţă desfăşurată de 700 mp, un regim de înălţime demisol, parter, etaj şi mansardă, 16 camere în total şi un teren cu deschidere dublă, de 20 mp."

Această clădire cu peste 60 de camere a aparţinut unui boier armean. A fost construită în 1881. Iniţial, casa avea doar parter dar, până în august 1883, planurile s-au schimbat şi a fost extinsă. Proprietarul cere peste un milion de euro.

Marius Coman, şef agenţie imobiliară: "Există un interes din ce în ce mai crescut pt zona peninsulară a Constanţei, datorită investiţiilor care încep să se vadă. Din păcate, sunt puţini care au bugetul necesar unei asemenea investiţii, dar interes a fost."

Zeci de ani s-au luptat proprietarii să intre în drepturi, timp în care locuinţele au fost ocupate abuziv şi vandalizate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea