Sari la conținut

Centrul vine la donator. 70 de locuitori din Eforie au donat sânge 

După ce şi-au completat formularele, donatorii au intrat rând pe rând la controlul de rutină, iar apoi au mers în sala improvizată în care se face recoltarea. Această acţiune nu a avut loc la un centru de transfuzii tipic, ci în două săli de curs ale liceului Carmen Sylva din Eforie. Acţiunea a strâns un număr destul de mare de donatori, din Eforie şi din localităţiile din zonă.

Alina Dobrotă, şeful Centrului Regional de Transfuzii Constanţa: "S-au anunţat aproximativ 70 de persoane, şi-au exprimat dorinţa de a dona, să vedem. În cazul donării de sânge nu poţi să spui niciodată "este destul". Stocurile există în centrul de transfuzii, pentru toate grupele sangvine, dar este nevoie de împrospătarea acestor produse."

Carmen Nicea, reprezentantul Primăriei Eforie: "Suntem deja la a treia acţiune de acest gen şi pentru astăzi am încercat să mobilizăm un număr cât mai mare de cetăţeni, astfel încât să venim în sprijinul persoanelor bolnave din spitalele judeţene."

Printre donatori l-am întâlnit pe Laurenţiu Bulgaru, care donează pentru a doua oară în cadrul unei colecte mobile.

Laurenţiu Bulgaru, donator: "Bonurile de masă nu sunt o problemă, nu ăsta e punctul principal, ci faptul că putem ajuta pe cineva care are nevoie şi ştim foarte bine că e greu, la noi în ţară se donează foarte puţin."

La donat de sânge au venit şi persoane care au mai trecut prin acest proces, dar şi oameni care se află la prima experienţă.

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a cinci ore, iar fiecare donator a primit 7 tichete de masă, plus bani pentru decontarea drumului făcut până la liceu.

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc