Cercetat în mai multe dosare.  Preşedintele CJ Constanţa, acuzat de retrocedări ilegale şi abuz în serviciu

Data publicării:
nicusor la dna

Unul dintre dosarele în care este cercetat, încă din 2005, alături de primarul Constanţei, Radu Mazăre, este leagat de retrocedările ilegale. Alături de cei doi mai sunt anchetați de procurorii DNA alţi 35 de angajati ai instituţiilor publice, notari, oameni de afaceri, intermediari pentru vânzarea unor terenuri.

În dosar, statul ar fi fost păgubit cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegală a circa 100 de hectare de teren situat în Constanţa.

La trei ani de la începerea urmăriri penale cele 37 de persoane au fost trimiși in judecată și totodată au fost instituite secheste asupra terenurilor care au fcut obiectul cercetrii. Termenul în acest dosar a fost fixat pe data de 4 februarie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a mai fost trimis în judecată în anul 2008, tot de către DNA pentru abuz in serviciu.

În acest proces, el a refuzat constant, timp de două luni să execute ordinele de plată pentru proiectul de reabilitare a reţelei de canalizare din municipiu, precum şi pentru lucrările referitoare la staţia de epurare Constanţa Nord şi Eforie Sud.

În acest proces Nicușor Constatinescu nu s-a prezentat la nici un termen, iar apoi a fost achitat.

În anul 2012, DNA a început cercetarea într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu contra interselor persoanelor şi de abuz în serviciu în formă calificată într-o afacere cu energie eoliană. 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri