Coadă la pachetele de la Primărie. Programul de distribuire a alimentelor, prelungit cu patru ore

Data publicării:
pachete batrani coada

Iulia Petcu a muncit toată viaţa ca vânzător la un magazin alimentar şi acum trebuie să se descurce lunar, cu 590 de lei. Femeia de 66 de ani spune că a încercat să lucreze şi după pensionare chiar şi ca femeie de serviciu dar nu a primit-o nimeni din cauza vârstei.

Iulia Petcu, pensionară: "De multe ori, să ştiţi, acest pachet, nu ne e ruşine să spunem, poate se găteşte de trei ori din el, de patru ori din puiul acela. Mulţi spun "n-ai loc de pensionari" dar, noi, la timpul nostru, am muncit"

De aceste pachete distribuite de Primărie beneficiază în jur de 50.000 de pensionari cu venituri sub o mie de lei. Fiecare pachet conţine câte un pui, un kilogram de zahăr, un kilogram de făină, un litru de ulei şi un kilogram de orez.

Bătrânii spun că, dacă ar cumpăra aceste alimente de la piaţă, ar cheltui mai mult de 50 de lei, o sumă destul de mare pentru veniturile lor. Mulţi au rămas singuri. Au copii, însă aceştia sunt preocupaţi cu propriile greutăţi şi nu au posibilitatea să-i ajute.

Persoanele cu pensii sub o mie de lei îşi pot ridica pachetele până sâmbătă inclusiv, în intervalul orar 8.00 - 18.00. Primaria a prelungut cu 4 ore programul pentru ca toti beneficiarii să poată pleca acasă cu alimentele gratuite.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălinn Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri