Coasta de Azur a României, în paragină

Data publicării:
neptun piscina panoramic

 

Coasta de Azur a României. Aşa era supranumit Neptunul în perioada comunistă, iar un bilet în perioada de vârf a sezonului se obţinea cu mare greutate.

Aici veneau să-şi petreacă vacanţele şefii comunişti, dar şi scriitorii, care aveau o vilă a lor. Lucrurile au mers bine şi după 1990, până la un anumit punct.

Dumitru Filip, director în cadrul Direcţiei de Turism a primăriei Mangalia: "A fost o staţiune frumoasă şi atractivă până chiar... după ceva vreme după privatizare, deci prin 2008-2009, a funcţionat foarte bine."

Acum, Neptun e o staţiune banală care încearcă, în zadar, să-şi recâştige strălucirea de altădată. Oriunde ai privi în jur, eşti surprins de contradicţii: hoteluri şi pensiuni noi-nouţe, moderne, stau alături de hotelurile părăsite. Pe vremuri, cine se caza în ele era bine văzut. Acum, toţi le ocolesc.

Pentru turişii extrem de activi, Neptunul nu oferă multe posibilităţi de distracţie. Totuşi, pentru cei care nu au mari pretenţii şi îşi doresc o vacanţă nu foarte costisitoare, există suficient de multe oferte de sporturile nautice.

Câmpean Aurelian, administrator bază nautică: "Preţurile sunt foarte accesibile pentru toată lumea, 80 de lei 10 minute, 100 de ron 15 minute, avem şi banană, 15 lei de persoană, şi cu canapeaua, 25 de lei de persoană."

Cazare în sudul litoralului

- complex trei stele 160 lei/noapte
- apartament 290 - 520 lei/noapte
- vilă 130 lei /noapte

reporter: Alexandru Baran
operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri