Sari la conținut

Colegi de salon cu gândacii. DSP Constanţa a trimis controlul la Spitalul Judeţean. Rezultatul: NU EXISTĂ GÂNDACI!

UPDATE

DSP: nu există gândaci!

Conducerea Spitalului Judeţean neagă că imaginile prezentate ar fi fost filmate în unitatea sanitară din Constanţa. De altfel, inspectorii Direcţiei de Sanatate Publică care au mers astăzi în control nu au găsit nici mizerie, nici gândaci.


Cele mai mari probleme sunt în secţiile nerenovate ale spitalului judeţean.

Spaţiile insalubre şi gândacii fac parte din piesaj. Insectele umblă peste tot: pe paturile pacienţilor, pe mâncare, în toalete. Rudele bolnavilor s-au îngrozit de ce au putut să vadă atunci când li s-a permis să meargă-n vizită.

"L-am avut dincolo în salonul acela si era plin de gândaci, dar cred ca toată neurologia este așa. Trebuie să acoperi toată mâncarea, pui totul în pungi pentru că poate să intre în ceai, în mâncare", a spus ruda unora dintre pacienţi.

Pacienţii s-au plâns şi de nepăsarea unora dintre asistente, care nu numai că nu i-au tratat cum se cuvine, dar le-ar fi cerut şi bani contra servicii.

"Dar de cât timp stați aici? De 2 sapatamani? Da, de două săptămâni vă ține și nu vă face nimic? Nu".

Semnalul de alarmă tras de pacienţi a ajuns şi la urechile directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

Contactat telefonic, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa a spus că nu crede că imaginile au fost filmate recent, mai ales că dezinsecţia a fost făcută pe 28 februarie.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea