Comercianţii, nemulţumiţi de Primărie. Proprietarii de tarabe nu ştiu ce se va întâmpla cu afacerile lor

Data publicării:
taraba

sursa foto: ziuact.ro

Proprietarii tarabelor de pe lângă pieţele din Constanţa s-au adunat în faţa Primăriei, îngrijoraţi de soarta afacerilor lor. De la 1 iunie va intra în vigoare o hotărâre care îi obligă pe aceştia să nu mai funcţioneze pe o rază de 150 de metri în jurul pieţelor.

"Ne e foarte frică fiindcă avem hârtie de la Primărie că până la data de 31.05 să ne luăm modulele şi să plecăm. Şi ne-am strâns să luăm o rezolvare. Suntem de 10 ani pe piaţă şi vor să ne mute la periferie undeva, adică să ne scoată", a spus un deţinător de tarabă. 

Deocamdată Primăria nu a putut să le ofere oamenilor un răspuns concret.

Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa: "Au reclamat faptul ca se supun unei hotarari de consiliu local care prevede ca până la 1 iunie să nu existe o tarabă de legume fructe respectiv de flori mai aproape de 150 m de pieţe. Dânşii se află în această situaţie şi au venit să întrebe întrucât sunt îngrijoraţi ce se întâmplă cu viitorul lor şi al familiilor lor. Şi ce se va întâmpla? Asta va stabili consiliul local."

Hotărârea a fost adoptată în luna februarie dar consiliul local a stabilit ca aceasta să intre în vigoare de la 1 iunie.

reporter: Annabelle Borş
operator: Alexandru Brânzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri