Sari la conținut

Concediu în şantierul Eforie Nord. Faleza ar putea fi gata abia pe 15 iunie, şi nu de 1 mai

Bucata de promenadă care stă să cadă este păzită zi şi noapte de angajaţi ai primăriei. Nimeni nu poate trece prin zonă pentru că faleza este în șantier. De aceea, turiștii ar trebui să ocolească zona în lucru, pentru că, în caz contrar s-ar putea rostogoli în râpa adâncă de 10 de metri.

Marcel Iftimie, poliţist local: "Este restricţionată prin panouri de semnalizare, benzi care restricţionează accesul pietonal.
Agenţii de pază care asigură zona sunt acolo până la noi ordine."

Cel mai încrezător termen pentru terminarea lucrărilor este jumătatea lui iunie.

Robert Şerban, viceprimarul oraşului Eforie: "Vor fi inconveniente pentru turişti? Ce să zic.. doar aşa nu se pot plimba pe promenadă o lună de zile. Eu sper ca până pe 15 iunie să fie gata promenada. Dar până de 1 mai? Sub nicio formă."

"Se vede clar că nu va fi gata. Varză! Tot, varză!", a spus un localnic. 

În luna februarie, porțiunea de pământ lungă se 50 de metri s-a prăbușit. Muncitorii angajați de primărie au decopertat zona, toamna trecută, dar nu au conservat lucrarea.

Bucata de pământ s-a umplut cu apă și a luat-o la vale cu tot cu bucăţi de beton. Imediat, autorităţie locale şi Direcţia Apelor Române Dobrogea Litoral au desfăşurat un prim set de expertize. Şi în prezent zona este investigată de specialişti.

Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al Direcţia Apelor Române Dobrogea Litoral: "Un al doilea set de măsuri va fi luat imediat de către acelaşi specialişti care vor impune măsuri de consolidare pe termen scurt a falezei care vor fi urmate imediat de alte măsuri finale de stabilizare a falezei în zonă."

Pe lângă lucrările de consolidare a celor 50 de metri de faleză căzuţi, întreaga promenadă din Eforie Nord este reabilitată. Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban