Sari la conținut

Concert caritabil în Constanţa. Un pianist plecat în Germania a venit acasă special pentru a concerta

 

Chiar dacă s-a mutat în Germania de mai bine de 12 ani, unde a terminat conservatorul cu notă maximă, Octavian Renea susţine dezvoltarea culturii şi a societăţii româneşti prin contribuţia sa artistică, ori de câte ori poate.

Octavia Renea, pianist: "Noi, ca artişti, suntem de multe ori cu capul în nori, visăm dar uneori e nevoie să facem şi ceva concret cu muzica, cu arta noastră, ceva care să se simtă."

Pianist şi profesor de excepţie, sufletul său de artist nu ştie ce să aleagă: iubeşte să fie dascăl, dar la fel de mult şi apariţiile pe scenă.

Octavia Renea, pianist: "Predatul este ceva cumva o muncă în grup, adică elevi, profesori care construiesc ceva. Tu ca artist construieşti singur pe scenă."

A concertat pe scenele din Germania, Austria, Italia, însă emoţiile cele mai mari le are acasă.

Octavia Renea, pianist: "De fiecare dată când revin la Constanţa mă emoţionez foarte tare, nu ştiu de ce exact să explic, poate că îmi revin în subconştient anumite emoţii din copilărie."

Cei 2000 de lei strânşi în urma acţiunii caritabile vor fi donaţi Secției de Terapie Intensivă pentru nou născuți, care nu a mai fost renovată din 1968.

Numai anul trecut peste 3000 de copii s-au născut în Spitalul Judeţean Constanţa. 25 la sută dintre ei au necesitat îngrijire în regim de terapie intensivă.


reporter: Annabelle Borş

imagine: Cătălin Vârban