Constanţa: 24 de ani fără lift. Sute de oameni urcă opt etaje pe scări

Data publicării:
lift in bloc

Zi de zi, locatarii blocului turn trec prin acelaşi chin. Dacă au şi bagaje, atunci ghinioniştii care locuiesc la etajele superioare sunt nevoiţi să facă mai multe opriri.

Oamenii s-au săturat să urce şi să coboare pe scări zi de zi şi au decis, prin asociaţia de proprietari, să caute o firmă care să le monteze un lift la un preţ rezonabil.

Au găsit deja soluţia unor rate convenabile, dar nu toţi proprietarii sunt de acord să dea banii. În total, 22.000 de euro

Ei au urmat exemplul vecinilor de la blocul DR 36 care şi-au plătit singuri liftul - câte 4.300 de lei de familie.

Şi pentru că locatarii de la etajele inferioare au spus că nu au nevoie de ascensor, utilajul poate fi acţionat numai cu ajutorul unei telecomenzi.

Locatarii trag la răspundere Primăria Municipiului Constanţa şi spun că instituţia ar fi trebuit să cumpere şi să monteze lifturi.

Blocul cu două lifturi

Există, însă şi un paradox:  "Spre deosebire de alţi constănţeni care sunt nevoiţi să urce pe scări câte 8 etaje în fiecare zi, locatarii acestui lift cu 12 nivele se pot considera norocoşi: nu au un lift, ci două!", a spus Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa. 

La doi ani după ce primii locatari s-au mutat aici, a fost dat în folosinţă şi cel de-al doilea lift, mult mai mare şi mai rezistent.

Acum oamenii pot căra bagaje voluminoase sau mobilă. Ascensorul a fost plătit de Primărie, prin fostul ICRAL, în urmă cu 23 de ani.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri