Constanţa: Un patron a încercat să mituiască un poliţist. Ofiţerii DGA l-au prins în flagrant

Data publicării:
flagrant

Barul deţinut de Stelică Dămăşaru a fost călcat de poliţişti în urma unei sesizări. Oamenii legii i-au bătut la uşă patronului ca să verifice actele firmei şi au constatat mai multe nereguli.

O zi mai târziu, patronul a fost invitat la poliţie pentru cercetări amănunţite. Bărbatul a venit pregătit. Dar nu cu documentele cerute de poliţişti, ci cu banii pentru şpagă.


Ceea ce nu ştia patronul era că şi ofiţerii de la post erau pregătiţi... cu o cameră de luat vederi, care a înregistrat toată discuţia, dar şi momentul în care patronul i-a dat banii agentului, ca să închidă ochii.

Întreg flagrantul s-a derulat cu sprijinul ofiţerilor anticorupţie, sesizaţi de poliţist.

"Faţă de numitul D.S., s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 07.08.2013 să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În prezent, numitul D.S. este cercetat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p.., în referire la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al DGA Constanţa.

Agentul de poliţie care l-a denunţat pe patron lucrează doar de un an în branşă şi a participat la o activitate de informare pe linie de prevenire a corupţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri