Sari la conținut

Constănţenii preferă apartamentele vechi. Locuinţele cu două şi trei camere costă între 30 şi 70 de mii de euro

Tinerii din imagine nu s-au hotărât imediat, cu toate că îşi doreau să locuiască în cartierul Poarta 6, una dintre cele mai convenabile zone din oraş ca preţ al locuinţelor.

Cristina Constantin îşi caută o locuinţă la un preţ accesibil, cu o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi. Preferă apartamentele fără sau cu puţine îmbunătăţiri, pentru că, spune ea, vrea să îşi amenajeze casa după propriile gusturi.

Preferinţa generală a constănţenilor este pentru apartamentele construite înainte de 1989, pentru că, spun ei, sunt mai rezistente decât cele noi şi sunt mai ieftine.

Preţurile apartamentelor noi

În Constanţa s-au construit multe blocuri noi, pentru că există cerere şi pentru locuinţe moderne şi spaţioase, susţin agenţii imobiliari. Multe dintre ele suntînsă preferate ca locuinţe de vacanţă, dar au şi un preţ de peste 1000 de euro pe metrul pătrat.

Chiar dacă perioada de boom imobiliar a trecut, agenţiile spun că încă există cereri pentru cumpărarea apartamentelor. Cei mai mulţi preferă apartamentele cu 2 camere, cu preţuri cuprinse între 30 şi 40 de mii de euro.

Marius Coman, director agenţie imobiliară: "Dacă suma este generoasă, peste 40 de mii de euro, 40, 50, 60 de mii de euro se duc către apartamente decomandate şi zone mai bune, dacă suma este mai mică se duc către conforturi 1 sau 2."

Casele sau vilele nu sunt foarte căutate pentru că sunt scumpe şi greu de întreţinut, iar cele situate în oraş nu au o curte spaţioasă.

Cele mai multe tranzacţii imobiliare se realizează acum pentru apartamentele vechi, cu o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, la etajele intermediare.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Florin Boboc