Constănţenii vor plăti sume consistente pentru încălzire

Data publicării:
sume 20mari 20pt 20incalzire-40741

Doamna Dumitra locuieşte la casă, în plin centrul Constanţei. Îşi încălzeşte cu soba de teracotă cele două camere, bucătăria şi holul şi a plătit deja peste o mie două sute de lei pentru provizia de trei tone de lemne. Dar este convinsă că nu îi va ajunge toată iarna şi va mai aloca din pensie alte trei-patru sute de lei.

Astfel că pentru două camere şi o suprafaţă de 50 de metri pătraţi încălzirea costă, în medie, aproape 300 de lei pe lună pentru cei care folosesc lemne. Cel mai mult vor plăti, însă, constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de energie termică.

Dacă la două camere factura pe luna noiembrie se ridică deja la 350 de lei, la trei camere în Constanţa se plătesc aproximativ 500 de lei, iar factura la RADET sare de 600 la apartamentele cu patru camere. Populaţia plăteşte 119 lei gigacaloria, iar facturile pe luna decembrie vor creşte simţitor din cauza gerului care în noiembrie a fost absent. Cei mai câştigaţi rămân constănţenii care au instalate centrale termice pe gaze.

O alternativă la încălzirea centralizată, pe gaze ori lemne o reprezintă instalarea panourilor radiante. Specialiştii spun că încălzirea unui apartament cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi cu ajutorul unei centrale electrice care consumă aproximativ 800 de kilowatti într-o lună va scoate din buzunarul proprietarului peste 330 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri