Corespondenţa Poştei ajunge cu întârziere. Factorii poştali rămaşi în sistem au de străbătut trasee duble ca lungime şi ca timp

Data publicării:
posta romana

Mulţi dintre factorii poştali au plecat din sistem după ce li s-au înjumătăţit salariile, iar volumul de muncă s-a dublat sau chiar s-a triplat.

Cele câteva sute de factori poştali care au mai rămas trebui să acopere şi zonele celor 50 de colegi care deja au fost daţi afară.

Carmen Avram a bătut străzile municipiului Constanţa-n lung şi-n lat timp de 16 ani, iar când s-a ivit ocazia a renunţat la serviciu.

Carmen Avram, fost factor poștal: "Am preferat să plec prin disponibilizare pentru că nu se mai putea face față sclaviei din poștă. Nu poți face față să muncești cât 3 sau poate chiat cât 4, din cauza  re structurărilor".

Cei 350 de poștași care au mai rămas în poșta constănțeană trebuie să acopere acum mii de kilometri, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, ceea ce face ca pensiile, indemnizațiile de creștere a copilului, alocațiile de stat și alte venituri să ajungă cu mare întârziere la beneficiari.

Constănțenii spun că factorii poștali cu vechime le dau întodeauna siguranță și încredere în serviciile poștale. Mai mult decât atât, oamenii cred că diponibilizările care au avut în perioada iulie - octombrie 2012 care au dus la servicii de slabă calitate.

Cele mai afectate localităţi sunt Cernavodă şi Mihail Kogălniceanu, acolo unde în afară de cei disponibilizaţi,o parte dintre angajaţii Poştei se află în concediu medical sau în perioada de creştere a copilului şi nu sunt înlocuiţi.

Florin Gheorghiu, lider Sindicatul Poşta Constanţa:  "Abia acum cand fluxul tehnologic înregistrează sincope ne dăm seama ca acei oameni nu ar fi trebuit să plece, ci să rămână în sistem".

Reprezentanţii Companiei Naționale Poşta Română susțin că disponibilizarea celor peste 3.600 de angajați a avut loc în urma unei normări.

Dan Dumitrecu, purtatorul de cuvânt al CN Poșta Română: "Volumul de prestații poștale, la ora actuală, este asigurat de personalul optim necesar".

Situaţia este, totuşi, destul de delicată, mai ales că anul acesta operatorii privați nu au vrut să preia corepondența tradițională din zona rurală şi urbană.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri