Sari la conținut

Croazieră în Deltă, cu plecare din Feteşti. Primii turişti au venit din Elevţia, Germania şi Austria

Aduşi cu autocarele de la Aeroportul Henri Coandă până la Feteşti, 80 de turişti nemţi, elveţieni şi austrieci au fost întâmpinaţi cu mare bucurie la bordul navei care îi va plimba pe Dunăre. Soţii Tucken sunt din Zurich şi nu au mai fost în România. Fiul lor însă a vizitat Transilvania şi el i-a convis că ţara noastră merită văzută.

Katie Tucken, turist: "A spus că au fost foarte bine organizaţi, dar noi am vrut să venim aici datorită păsărilor. Ne plac foarte mult. Am venit pentru observarea păsărilor în habitatul lor natural. Am adus cu noi chiar şi un telescop."

Peter Tucken, turist: "Vreau să mă uit la păsări, vreau să merg la muzee, desigur, vreau să stau la soare."

Curioşi să descopere locuri noi au fost şi alţi turişti.

Din Feteşti, turiştii vor merge la Sf. Gheorghe, Sulina, Constanţa, Tulcea, apoi pe malul ucrainean la Vilkowo şi la Izmail. Pentru ei organizatorii au pregătit diverse excursii. Dar nimeni se plictiseşte nici la bordul navei.

Mugurel Doşa, director executiv la o firmă de turism: "În momentul în care se află pe navă aceştia se pot relaxa la La lounge bar, au 2 restaurante, coafor, un ponton cu şezlonguri unde se pot relaxa, magazin".

O croazieră de 8 zile, cu toate mesele incluse, costă 360 de euro. În fiecare săptămână, până la jumătatea lunii septembrie, nave de croazieră vor pleca din portul Feteşti.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc