Cu cortul în Biosferă

Data publicării:
plaja vadu

Mulţi turişti aleg plaja de la Vadu pentru că, spun ei, în acest loc virgin găsesc o oază de linişte în care se pot relaxa. Şi nu ezită să îşi monteze corturile, la câţiva paşi de mare, deşi acest lucru este interzis prin lege, deoarece suprafaţa de nisip este inclusă oficial în Rezervaţia Naţională Biosfera Deltei Dunării.

Este, în opinia lor, cea mai bună soluţie pentru un concediu în sălbăticie, departe de zonele agitate ale litoralului.

Viaţa la cort este simplă: acolo fac plaja, acolo gătesc, acolo dorm. Şi, ce este mai important, este că fiecare face curăţenie de fiecare dată în jurul locului de campare.

Potrivit Legii Rezervaţiei Biosferei, accesul în zonele strict protejate se sancţionează cu sume cuprinse între 500 şi 3.000 de lei. Autoritățile locale spun că i-au atenționat deseori pe turiștii care campau, însă nu pot face mare lucru, întrucât plajele nu sunt în administrarea primăriei.

"Asta face parte și din demersul nostru actual și mai vechi de 3-4 ani de zile, în sensul de a se promova un act normativ pentru a prelua în administrare plajele aferente localității noastre." declara Marian Gălbinașu, primarul comunei Corbu

"Avem un plan de vizitare periodică, după resursele pe care le avem, de personal și logistică, mașini, carburanți, avem un plan de vizitare a tuturor zonelor Deltei, inclusiv zona turistică Vadu - Corbu." declara Eduard Bratfanof, Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării

Chiar dacă mulți turiști sunt amendați pentru campare ilegală, unii dintre ei aleg să se întoarcă pe plajă și să își monteze din nou cortul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri