Sari la conținut

Curs de florărie la malul mării. 20 de femei au împodobit plaja din Mamaia

Ghirlande de floarea soarelui şi grâu, buchete din lavandă, arcade din sânziene şi un perete realizat din 1000 de flori, toate au fost concepute de cursante în cadrul unui atelier specific la malul mării.

Adriana are 23 de ani, este din Suceava şi spune că a găsit frumuseţea în plante mai puţin pretenţioase sau obiecte pe care le putem achiziţiona direct din natură.

Adriana, cursant: "Cu ce crezi că te-a îmbogăţit acest curs sau această experienţă? Cu idei noi, de a face ceva unic, nu neaparat de a face ceva ce fac ceilalţi. Din orice lucru pe care îl găseşti, o scoică, o piatră mai frumoasă, o funie mai simplă să poţi să creezi ceva inedit şi frumos."

Anca Vlad, designer florar: Ca buchet de decor avem varianta de buchet de mireasă microfon, trebuie finisat mai departe dar este partea rotundă şi sferică, varianta de buchet clasic, în spirală, se vede diferenţa dintre forma acestuia şi forma acestuia.

Astăzi, cele 20 de cursante au transformat simple crenguţe de lavandă în buchete pentru diverse ocazii.

"Am învăţat arcade, am învăţat perete de flori, am învăţat ce înseamnă un fotocorner, cum să le aranjez, care anume sunt punctele cheie şi elementele de bază, am învăţat lucrul în echipă, în special.", a spus o altă cursantă. 

Anca Vlad, designer florar: E vară, e plin de flori, e soare, marea este un decor extraordinar pentru ceea ce am propus noi ca tematică din domeniul floristicii. Practic îmbinăm utilul cu plăcutul.

Atelierul de flori de la malul mării a durat patru zile.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă