Cursele de cai, reluate, după 12 ani!. Hipodromul din Mangalia, redeschis evenimentelor internaţionale

Data publicării:
CURSE CAI

Prima competiţie de acest gen va reuni în jur de 70 de participanţi atât din România, cât şi din Bulgaria şi Franţa. Este pentru prima dată când ambele piste - cea de galop şi cea de trap sunt funcţionale iar, la ora actuală, hipodromul de la Mangalia este singurul din ţară care poate susţine astfel de competiţii.

Alexandru Nănăescu, manager Arena Eqcvestria: În vestul Europei, îndeosebi, aceste demonstraţii atrag multe lume - undeva la 50-70.000 de oameni zilnic, pe hipodrom.

Investiţia a depăşit 100 de mii de lei, iar organizarea evenimentului ajunge la 60.000 de lei.
Competiţiile de acest gen vor atrage, treptat, turişti nu numai din ţară, cât şi din întreaga lume, spun organizatorii.

Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral-Delta Dunării: S-a întâmplat în unii doi să avem cereri să aducem pasageri de pe navele de croazieră la Herghelie. Ceea ce s-a întâmplat în perioada de inactivitate ne.a afectat foarte mult.

Coral este unul dintre caii îi va purta în şa pe amatorii sportului ecvestru, chiar şi pe cei mici. Este un lipiţan foarte docil ţinut în frâu de Pavel Cernat.

Instructorul s-a îndrăgostit de cai când avea 17 ani. Spune că munca sa este deosebită dar necesită multă experienţă şi atenţie. Instructorul trebuie să aibă multe calităţi dar cea mai importantă este răbdarea - Nu neapărat cu animalele, ci cu oamenii.

Pavel Cernat, instructor: Apoi, în timp, capeţi experienţă. Cei pe care îi urci pe cai să îi înveţi sunt diferite caractere. Trebuie să te adaptezi caracterului respectiv, să poţi să explici, să îi transmiţi ceea ce trebuie să înveţe.

Cursele de trap şi galop vor avea loc duminică, de la ora 15.30.

Spectatorii însă vor avea parte de două zile pline. Vor fi amenajate şi expoziţii de maşini, de fotografie, degustări de vinuri. Vor putea urmări defilări de cai şi trăsuri, spectacole ecvestre cu acrobaţii.

Preţul unui bilet este 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Hipodromul va fi deschis de la 10 dimineaţa.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri