Sari la conținut

 De la Guvern, litoralul se vede perfect. O comisie mixtă a venit în Mamaia să vadă doar părţile frumoase

 

Reprezentanţii din Guvern nu au fost deranjaţi de lucrările care se fac direct pe plajă. Nici bolovanii, gropile ori munţii de nisip lăsaţi acolo unde ar trebui, de fapt, să existe şezlonguri.

Simona Man, președinte Autoritatea Națională pentru Turism: "Ceea ce până acum am văzut, aş putea să spun, ne-a încântat privirile. Credem că va fi un sezon de care, sperăm noi, turiştii vor fi mulţumiţi."

Vlad Bontea, vicepreşedinte ANPC: "Am venit să verificăm dacă litoralul este pregătit să primească turiştii. Am vizitat câteva locaţii şi ni s-a demonstrat că sunt pregătiţi".

Hotelierii au insa alta parere, ei spun ca lucrările pentru reamenajarea plajelor ori a falezelor din Mamaia sunt o bătaie de joc la adresa lor: gonesc turiştii.

Nicolae Bucovală, hotelier din Mamaia: "Nu ştiu unde o să primim turiştii, de mâine, cu pietre pe plajă. A venit doamna ministru a Mediului, vreo jumătate de oră, s-a plimbat puţin şi a plecat la Bucureşti. O invităm noi, acum, pe doamna ministru a Mediului să facă plajă, acum, de 1 Mai în mijlocul turiştilor, în mijlocul pietrelor."

Ignorând toate aceste aspecte, guvernaţii se gândesc să aducă, anul acesta, mai mulţi turişti străini. Au şi parteneriate cu arabii şi chinezii în acest sens.

Bogdan Pandelică, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Sunt acorduri internaţionale şi mă refer aici la ţările din spaţiul terţ, China, Indina, Emiratele Arabe. E vorba de un contract cadru coerent şi competent la nivel de Uniune Europeană pentru a ne comporta la acelaşi nivel de standar în ceea ce priveşte turismul".

reporter: Oana Manoilă

operator: Alexandru Brînzaru