Delfinariul rămâne în şantier. La vară, spectacolele se vor ţine în micul bazin închis

Data publicării:
delfini 1


La mijlocul lunii trecute, perioada de execuţie a lucrărilor a fost prelungită cu încă şase luni.

Proiectul de 13 milioane de euro, finanţat cu bani europeni, cuprinde extinderea, acoperirea şi modernizarea clădirii Delfinariului, mărirea capacităţii de la 600 la peste 1.200 de locuri şi acoperirea spaţiului astfel încât să se asigure o iluminare naturală.

Clădirea nouă va fi acoperită de o boltă care va asigura vizionarea spectacolelor indiferent de vreme, iar delfinii nu vor mai fi mutaţi dintr-un bazin în altul.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Lucrările sunt, zic eu, într-un stadiu destul de avansat însă, din păcate, nu vor finalizate în această vară. Cauzele sunt multiple - meteo. Suntem într-o zonă mlăştinoasă, pânza freatică este la 1,20 m sub noi şi au fost foarte multe lucrări suplimentare pentru consolidare."

În plus, proiectul după care se lucrează acum a fost gândit în urmă cu 12 ani, iar multe detalii au trebuit modificate. Cea mai mare problemă este la acoperişul bazinului.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Panta este foarte mică, de cinci grade. Sunt acum alte variante constructive, variante care aşteaptă acum aprobarea celor care bugetează lucrările, autoritatea de management, respectiv cei care gestionează această linie de fonduri europene."

Potrivit conducerii Delfinariului, spectacolele din vară nu vor avea de suferit. Copiii îi vor putea urmări pe delfini în bazinul vechi.

Din cauza lucrărilor care nu se mai termină s-a blocat şi proiectul pentru achiziţionarea unor noi delfini. Bazinul vechi este mult prea mic şi pentru cele două mamifere Ni Ni şi Chen Chen.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri