Delfinariul se modernizează. Din 2015, la spectacole vor putea asista 1.200 de oameni

Data publicării:
delfinariu proiect

Muncitorii lucrează de zor la extinderea sălii de spectacole, unde vara, cei doi delfini dau reprezentaţii zi de zi. Bazinul trebuia acoperit pentru că, mai ales la orele prânzului vedetele Chen Che şi Ni Ni erau orbite de soare când ieşeau din apă.

Nu mai vorbim de spectatori, care stateau mai bine de o jumătate de oră în bătaia razelor, într-o căldură sufocantă. Algele se dezvoltau şi modificau culoarea apei din piscină.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Avem pe timpul verii astfel de probleme în care nouă ne înflorea aicea apa şi ne uitam colo, peste blocuri, la Marea Neagră, care era şi ea verde ca noi, şi nu găseam altă soluţie decât cu apă dulce, apă de adâncime, salinizată cu sare de mare de la Marea Roşie, şi condiţionam aici o apă, cu preţuri foarte mari". 

Proiectul privind extinderea Delfinariului se va finaliza în 14 luni.

Constantin Văduva, constructor: "Delfinariul va veni până la linia fundaţiilor care deja sunt executate, pe care se va monta structură metalică şi închiderea cu panouri. De asemenea, şi în interiorul Delfinariului se lucrează la fundaţii noi, care vor ieşi prin clădire pentru montarea grinzilor şi acoperişurilor cu panouri de aluminiu tristrat".

Planuri pentru al treilea delfin

Al treilea delfin nu va fi cumpărat curând, chiar dacă în conturile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii există o parte din bani. Este vorba de jumătate din prima de asigurare, în valoare de 120.000 de euro pentru delfinul care a murit primăvara aceasta.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Ne obligă reglementările internaţionale să avem un bazin de carantină, atunci când luăm un delfin din alt loc, şi ne obligă, să spunem aşa, legile de bunăstare a animalelor ca în situaţia în care el nu va fi acceptat, în anumite perioade ale anului, de femele, să putem să îl separăm, să avem unde". 

În această primăvară, conducerea Delfinariului vrea să diversifice spectacolele şi să cumpere şi alte specii marine precum pinguini, foci şi lei de mare.

reporter: Poliana căpitan
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri