Delfinii pot fi admiraţi în larg. Turiştii vor merge cu pescarii, pe mare, ca să-i vadă de aproape

Data publicării:
delfini

Observarea delfinilor în mediul lor natural va fi făcută de la Capul Midia până la Vama Veche. Durata turului pe mare poate varia de la câteva ore până la o săptămână. Regulile sunt simple: delfinii nu pot fi atinşi, hrăniţi şi nici nu se va putea înota lângă ei. Turiştii vor asculta doar ce le spune ghidul.

"Celor care deţin agenţii de turism, vrem să le oferim oportunitatea, să creăm o bursă a ofertanţilor de astfel de servicii turistice, pentru a putea crea un fenomen de masă", a declarat Răzvan Popescu Mirceni, coordoatorul proiectului. 

Preţul unei expediţii în larg variază în funcţie de durata, confortul şi activităţile alternative desfăşurate. De exemplu în Grecia costul unui astfel de tur se încadrează între 20 şi 200 de euro. La noi încă nu a fost stabilit un tarif anume.

Proiectul îşi va face debutul în luna aprilie şi va dura până la sfârşitul lunii octombrie anul viitor. Până atunci, cei care deţin ambarcaţiuni vor fi pregătiţi de specialişti ca să înveţe şi meseria de ghid.

De asemenea, organizatorii doresc ca aceasta să fie o alternativă de venit financiar pentru pescari, dar mai ales pentru cei care pun în pericol viaţa delfinilor.

Reporter: Daniel Istrate
Operator: Alexandru Şerbănescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri