Delta Dunării 2.0. Turiştii au manual electronic de vizitare a Deltei

Data publicării:
turism delta

De acum, plimbările pe apele deltei vor fi mai sigure, în sensul că labirintul de canale va fi descifrat cu ajutorul unui manual electronic.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Aplicaţia se descarcă rapid, în doar câteva minute. Are un meniu foarte uşor de folosit, în română şi în engleză şi mai multe câmpuri cum ar fi cultură şi istorie, planificare, trasee navale sau cele terestre. Am ales şi noi un traseu terestru şi anume Murighiol - Lacul Sărături şi retur. Aici avem o hartă completă a drumului, mai multe informaţii printre care şi cele legate de specile de păsări, unele foarte rare."

Iniţial, aplicatia a fost realizata pentru calculatoare, dar în era telefoanelor inteligente, specialistii au dezvoltat şi varianta pentru smartphone-uri.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Pe lângă varianta pentru calculator, aplicaţia este disponibilă pe platformele IOS şi Android. Astfel, informaţia poate fi accesată de pe stradă, din parc, din Delta Dunării, practic din orice loc, important e să ai la-ndemână un telefon de tip smartphone."

Specialiştii salută ideea, dar punctează că o mediatizare a aplicaţiei ar ajuta si mai mult.

Cătălin Anghel, specialist IT: "Am căutat-o, deci nu am găsit chiar uşor, poate trebuie un pic promovată de către autorităţi, sau trebuie să ajungă informaţia la turiştii care ajung în Delta Dunării. O aplicaţie trebuie să fie şi utilă şi plăcută şi uşor de folosit. Are o grafică interesantă aceasta."

Proiectul se ridică la o valoare de 87.000 de lei.

reporter: Paul Greavu
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri