Demonstraţie de forţă a pompierilor. Angajaţii ISU şi-au demonstrat abilităţile în situaţii limită

Data publicării:
IMG 4493

Pompierii de la grupa de accidente chimice, biologice, radiologice şi nucleare au monitorizat atent zona pentru a se asigura că nu există scurgeri de clor care să pună în pericol vieţile salvatorilor. Abia după aceste măsuri au putut interveni pentru salvarea bărbatului blocat în maşină.

La doar câteva sute de metri distanţă a izbucnit un incendiu la acoperişul unui hypermarket, unde mai multe persoane riscau să ardă de vii. Pompierii au luat imediat decizia ca acestea să fie salvate cu ajutorul unei perne gonflabile.

Din fericire atât accidentul cât şi incendiul nu au fost nişte evenimente reale, ci doar nişte exerciţii tactice desfăşurate de pompierii ISU Dobrogea. Mâine este ziua lor şi vor să arate că la orice oră şi în orice moment delicat pot fi în sprijinul cetăţenilor.


"Am deschis seria activităţilor dedicate zilei pompierilor di România, este un exerciţiu complex în care am vrut să
implicăm toate forţele existente la nivelul inspectoratului întrucât populaâia trebuie să ştie exact cu ce se ocupă pompierii", a declarat slt. Paula Anghel, purtător de cuvânt ISU.

"Nu vă pot exprima în cuvinte momentul în care salvezi o viaţă omenească", a completat şi Bogdan Covalciuc, şef grupă descarcerare.

Activităţile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua şi mâine cu un ceremonial militar şi religios şi cu avansări în grad.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri