Descinderi şi percheziţii, la Constanţa. Peste 100 de case se amanet sunt în vizorul poliţiştilor

Data publicării:
HOTI FURT

De când s-au înmulţit furturile din locuinţe, poliţiştii nu mai au linişte. Aleargă după hoţii care sparg case aproape în fiecare zi. Pe unii îi prind, pe alţii nici acum nu au reuşit să îi găsească. Păgubiţii nu vor decât să-şi primească bunurile înapoi.

Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "Avem mai mulţi suspecţi în cauză care vor fi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri."

De cele mai multe ori, hoţii fură din locuinţe bani, calculatoare, telefoane mobile sau bijuterii. În general, profilul hoţului aşa: bărbat, cu vârstă cuprinsă între 14 şi 40 de ani, fără ocupaţie, cu studii primare şi, bineînţeles, cu antecedente penale.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Un interfon este o măsură de siguranţă în plus, însă poliţiştii recomandă să nu daţi drumul la uşă în cazul în cazul în care nu cunoaşteţi persoana respectivă."

Hoţii profită de uşile neasigurate, de lipsa gratiilor la apartamentele de la parter, dar şi de naivitatea oamenilor, care îi lasă să intre în scara blocului.

Din acest motiv, poliţiştii au organizat descinderi la persoanele suspecte de furturi din locuinţe.

Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "Acţiunea este organizată în baza unor informaţii provenite de la Serviciul Investigaţii Criminale."

În oraşe, hoţii acţionează, mai des, în timpul zilei, iar în week-end, în cursul nopţii. În schimb, în mediul rural, hoţii sparg case doar noaptea. Vara aceasta, la nivelul judeţului Constanţa s-au înregistrat peste 200 de furturi din locuinţe.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri