Deşeuri din Italia, verificate în Portul Constanţa

Data publicării:
deseuri 20italia-56342

Combustibil refolosibil. Asta ar fi declarat comandantul că se află la bordul navei sub pavilion Insulele Kaitts and Nevis, din America Centrală, care a venit în România din Italia.

Nava care a acostat în Dana61 a Portului Constanţa a venit încărcată cu 2.700 de tone de deşeuri. Însă ceea ce a declarat căpitanul că ar transporta nu corespunde în totalitate cu ceea ce au găsit inspectorii ANR în actele ce însoţesc încărcătura.

După mai multe ore de investigaţii, autorităţile portuare au constatat că este vorba despre baloţi de deşeuri menajere. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au intrat imediat în alertă, pentru a preleva probe, iar comandantul vasului s-a ales cu dosar penal pentru fals în declaraţii.

În conformitate cu legea în vigoare, importul de orice fel de deşeuri este interzis în România. Am înţeles că această marfă se foloseşte ca şi combustibil, gunoiul acesta menajer sortat se folosea la fabricile de ciment, a precizat, Andrian Mihei, director general al Autorităţii Navale Române.

Ancheta este acum în plină desfăşurare, iar autorităţile încearcă să afle dacă în port vreo societate comercială care ar fi trebuit să primească încărcatura de pe vas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri