Dispărut în Costineşti

Data publicării:
turisti in mare

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Exact în această zonă, în spatele digului a fost găsită barca pe care a închiriat-o tânărul. Este căutat în aceste momente de scafandrii. Sunt 25 la număr. Lor li s-au alăturat mai devreme şi 10 salvamari care au ieşit cu bărcile în larg. Pe partea cealaltă este şi ARSVOM-ul. A venit şi un elicopter militar, cu scafandri. Toată această mobilizare de forţe în încercarea de a se da de urma tânărului dispărut."

Plt.maj. Marian Niţă, scafandru ISU Dobrogea: "Am mers în zonele indicate, zonele probabile, pe lângă diguri, unde duce curentul. Vizibilitatea este de aproximativ un metru şi este curent."

Liviu Mihail Gavrilă, inginer IT în vârstă de 32 de ani, din Craiova, şi-a sunat, vineri, părinţii şi le-a spus că pleacă pentru câteva zile la mare, să se relaxeze. Familia a aflat, marţi dimineaţă, despre dispariţia fiului şi a venit la Costineşti să îl caute. A găsit locul în care acesta s-a cazat şi a cerut patronului informaţii despre el.

Florentina Tudoran-Dragotă, mama tânărului: "Am găsit banii. Proprietarul, zice, ştiu că mi i-a lăsat, că mai stă două zile în plus, că era vremea frumoasă. Îi lăsase banii pe masă. Era un om calculat."

Părinţii nu îşi explică ce s-ar fi putut întâmpla cu fiul lor, mai ales că mai multe persoane le-au spus că Liviu a fost văzut în mai multe locuri, dar pistele s-au dovedit a fi false.

Marian Tudoran Dragotă, tatăl tânărului: "Azi noapte, pe la 2-3, paznicul care stă la debarcader cică ar fi venit trei indivizi şi i-ar fi spus: "băiatul cu cazul l-am văzut în gară, la Costineşti. Ne duserăm. Căutarăm şi în gară la Costineşti, la sat şi la tabără, sau cum îi zice".

Potrivit martorilor, Liviu a închiriat de mai multe ori bărci de agrement. Ultima oară a fost văzut luni după-amiază, când a închiriat din nou o ambarcaţiune cu vâsle.

Paul Ardeleanu, proprietarul unui centru de închiriere bărci: "După dig, încoace, plutea barca singură. Am zis că stă şi face plajă. Când m-am dus acolo, nu era. Ori a ieşit afară, pe dig, ori a înotat, ori, ce-a făcut...a lăsat barca şi a plecat."

Proprieratul s-a dus imediat la Poliţie cu buletinul tânărului în mână şi a anunţat dipariţia lui. A fost căutat în zonă dar apelul la 112 a fost făcut abia marţi seară, în jurul orei 18.30. Echipele de intervenţie îl caută pe mare, pe o distanţă de un kilometru, de-alungul plajei din Costineşti.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri