Donator de organe. Familia unui bărbat aflat în moarte clinică a acceptat să îi doneze rinichii

Data publicării:
sala operatie1

La începutul săptămânii, un bărbat din Constanţa este adus cu ambulanţa, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă. Este în comă profundă. O hemoragie puternică i-a inundat creierul.

Începe o cursă contra cronometru cu viaţa bărbatului. Este dus la Terapie Intensivă şi menţinut în viaţă cu aparate. A doua zi i se fac alte teste, dar organismul lui nu dă semne că-şi revine.

"Am avut confirmarea după 24 de ore că pacientul se află în moarte cerebrală, moment în care se ia legătura cu familia şi se încearcă obţinerea consinţământului acestora în a dona organele pacientului", a declarat Irina Dincă, medic anestezist.

Nesperat de repede, consimtământul familiei este transmis medicilor care l-au avut în grijă. Specialiştii de la Constanţa dau vestea colegilor de la Institutul de Transplant Român.

Cătălin Grasa, director medical SCJU Constanţa: "După ce s-au făcut testări, atât pe linie serologică, atât la noi cât şi în Bucureşti, s-a decis să vină echipa de transplant şi de dimineaţă a avut loc prelevarea celor doi rinichi ai pacientului".

Ficatul bărbatului ar fi trebuit să ajungă la un pacient aflat pe lista de aşteptare, dar testele au scos în evidenţă că suferea de insuficienţă hepatică.

Aşadar, numai rinichii au plecat spe Capitală, iar de acolo ar urma să ajungă la doi pacienţi, a căror viaţă atârnă de un fir de păr.

Este a doua prelevare de organe care s-a făcut de la începutul anului şi până acum în Spitalul Judeţean Constanţa.

reporter: Anca Medrea
Operator: Alexabdru Brânzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri