Dresori plătiţi din sponsorizări. Conducerea Delfnariului cere bani pentru plata angajaţilor

Data publicării:
delfini 1

Doar doi dresori mai fac reprezentaţii la Delfinariul din Constanţa. În urmă cu câţiva ani erau 7, dar salariile mici i-au determinat să plece în străinătate. Dorina Coman a rămas doar pentru dragostea care o poartă lui Ni Ni şi Chen Chen. Dar a ajuns la capatul răbdării.

Dorina Coman, dresor: "Dacă este cineva binevoitor să ne ajute, sigur şi o sponsorizare este destul de bună, e o idee bună şi asta. Salariul meu după 20 de ani este în jur de 1000-1100. Nu ştiu dacă este o sumă prea mare, prea mică."

Florin Mazilu s-a angajat în 2010 la Delfinariu împreună cu alţi 5 dresori. Când au văzut că şefii nu le pot da un salariu din care să se poată întreţine, toţi au plecat. Mai puţin el.

Florin Mazilu, dresor: "De cinci ani de zile nu s-a schimbat mare lucru aşa că sincer nu pot să fiu un optimist incurabil, dar sperăm, sunt optimist în continuare dar nu ştiu cât voi mai putea fi şi eu."

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are mâinile legate: grila de salarizare este stabilită de Ministerului Culturii şi nu poate fi modificată. Aşa că a încercat o ultimă variantă prin care să-i poată ţine pe post pe ultimii doi antrenori.

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța: "Poate vom găsi vreo soluţie prin care ei să aibă un sponsor personal, adică aceşti tineri să aibă o persoană sau o companie care vrea să se promoveze în acest fel şi ei ies foarte mult pe media. Şi ei să primească nişte bani în plus de la ei, de la această companie."

"Autorităţile ar trebui să rezolve problema", spun constănţenii.

În străinătate, salariile dresorilor sunt cuprinse între 800 de euro în Bulgaria şi 3000 de euro în Germania.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri