Sari la conținut

Drumul gropilor. DJ 226 Cogealac-Râmnicu de Jos nu a mai fost reparat de 8 ani 

 

Ca să ajungi de la Cogealac la Râmnicu de Jos, îţi trebuie nervi de oţel şi o maşină de teren. Pe cei 14 kilometri de drum judeţean care leagă cele două localităţi se circulă numai în zig zag.

Gropile, unele adânci de aproape 20 de centimetri, te obligă să frânezi o dată la câteva secunde.

Alexandru Moraru, reporter Digi24 Constanta: "Suntem pe drumul care leaga localitaţile Cogealac de Rîmnicul de Jos unde sunt nenumărate gropi, iar din cauza transportatorilor de marfă a căzut grâu care s-ar putea să încloţească dacă autorităţile nu vor interveni pentru remedierea problemelor."

Oamenii spun că pe zi ce trece capcanele din şosea sunt mai multe.

Reprezentanţii primăriei din Cogealac spun că nu au banii necesari pentru reparaţii. Aşteaptă în zadar ca administratorul drumului să le spună când va fi asfaltat.

Au transmis nenumărate adrese către Consiliul Judeţean, dar nu au primit niciun răspuns.

Nicolae Zazare, consilier local"Din pacate noi nu putem sa facem investitii, situatia financiara a primariei noastre e destul d eproasta si oricum nu avem cum sa intervenim pentru ca nu suntem noi abilitati. Sunt drumurile judetene, eiu trebuie sa faca investitia pe acel sector de drum."

Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: "Cunoastem situatia acelui drum, le reparam si noi in functie de situatia traficului. Acela este un drum care are un trafic mai scazut. Nu ca nu este important, dar pe masura ce vom avea fondurile necesare. "

Drumul de la Cogealac la Rîmnicu de Jos este în această stare de aproape 8 ani. A fost parţial refăcut între 2004 şi 2008 cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Acum reabilitarea ar costa în jur de 300 de mii de euro.

reporter: Annabelle Borş
operator: Alexandru Brînzaru 

editor web: Anca Medrea