E oficial: curse de bob la Mamaia

Data publicării:
bob mamaia adevarul

foto: adevarul.ro

Astfel de imagini vor putea vedea turiştii care vor veni anul viitor, în concediu, la Mamaia. Se anunţă o competiţie spectacol la care vor participa aproximativ 600 de sportivi din 39 de ţări.

Proiectul depus de către români a obţinut cele mai multe voturi în cadrul Congresului anual al Federaţiei de profil, desfăşurat în Belgia, la Gent: 24 pentru ţara noastră şi doar 15 pentru Germania.

Corina Martin preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării: "Noi a trebuit să ne angajăm oficial, evident, în scris, că vom asigura toate condiţiile necesare. Hotel, transferurile de la aeroport bineînţeles, chiar şi camere gratuite pentru un lot de invitaţi, evident că vom avea şi nişte invitaţi oficiali şi noi va trebui să le asigurăm şi cazarea şi masa şi transportul."

Diferenţa faţă de bobul obişnuit este că în locul lamelor sunt montate roţi. Proba se desfăşoară pe un plan înclinat unde sunt montate două şine. Cronometrajul începe după 10 metri de la start şi este oprit după 50 de metri.

Paul Neagu, antrenorul echipei de bob feminin al României: "Această pârtie se aduce, se montează. Ce lungime are? Peste 80 m, are o anumită înclinaţie care trebuie să corespundă anumitor norme iar FIBT-ul, adică Federaţia Internaţională a autorizat această pârtie de împingere a bobului, pentru că trebuie să ai o autorizaţie."

Competiţia va avea loc în luna septembrie, timp de aproape o săptămână şi la ea ar putea veni şi prinţul Albert de Monaco.

"Dacă vine este un lucru foarte bun. De fapt noi ne-am cam obişnuit în ultima vreme cu prinţii. Aţi văzut că şi în Ardeal avem vizite, avem destui prinţi e bine ca fiecare care vin şi în Constanţa şi în ţara noastră să transmită mai departe despre obiceiuriele poporului român", a spus o constănţeancă. 

"Glumiţi? Saaau..Nu glumesc, este serios! Bob pe rotile. Aşa să fie! Să dea Domnul să aibă succes", a spus un bărbat.

România a avut anul trecut cel mai bun sezon în bobul internaţional după ce sportivele Maria Constantin şi Andreea Grecu au cucerit Cupa Europei.

reporter: Annabelle Borş

operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri