Sari la conținut

Edilii cumpără energie de la Bursă. Doi primari din Tulcea vor să facă economii la bugetul local

Ideea i-a venit primarului din Babadag când a văzut că iluminatul public îi consumă 500.000 de lei anual, din buget, pentru cele 160 de străzi şi pentru instituţiile publice. A încercat să îi convingă şi pe alţi aleşi din judeţ să îi urmeze exemplul, dar, în zadar.

Georgian Caraman , primar Babadag: "Nu au înţeles că nu schimbăm furnizorul ci doar distribuitorul, care oferă un preţ mai mare şi am rămas doua primării". 

Doar unul dintre primari a realizat că numai aşa poate salva o sumă consistentă din buget pentru iluminatul celor 80 de km de reţea stradală. În plus, tot Primăria plăteşte curentul electric şi pentru Căminul Cultural, Bibliotecă şi şcoală.

Vitali Finoghen, primar Sarichioi: "Pentru comuna Sarichioi,  înseamnă o economie de şase sute de milioane economie (lei vechi-n.r.). Va daţi seama la ce vremuri sunt acum, aproximativ 15.000 de euro reprezintă un lucru mare". 

Autorităţile locale din Babadag şi Sarichioi vor plăti cu 20% mai puţin decât în prezent pentru energia electrică ce le va fi furnizată începând cu data de 1 aprilie.

Autorităţile locale din cele două comune speră ca după acest prim an şi mai mulţi edili să aibă curaj şi să se asocieze cu ei.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea