Elevii care au uimit lumea. Peste 100 de elevi constănţeni au câştigat din nou premii NASA

Data publicării:
ELEVI MIRCEA

Alina Lascu, elevă în clasa a VII a, este mezina grupului de peste o sută de elevi constănţeni care au fot premiaţi la Concursul de proiecte spaţiale NASA.

Adolescenta este de părere că educaţia are cel mai important în rol în viaţa unui om, aşa că a proiectat o universitate în spaţiu unde să se poată studia mai uşor misterele universului. Proiectul l-a realizat singură în doar cinci săptămâni, de la imagini până la traducerea textului în engleză.

Alina Lascu, elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: "Aşa cum pictorii studiază într-un atelier şi muzicienii într-un studio, cei pasionaţi de spaţiu să fie mai aproape de el, pentru a-l studia şi descoperi secretele universului."

Sanda Oprea, profesor de fizică: "Ea este un copil extraordinar de inteligent, ea este un copil de excepție la toate disciplinele, știe foarte multe lucruri și are o minte organizată, astfel încât a reușit să gestioneze lucrurile într/un timp mai scurt."

Marina Cosma: "Aceasta este stația spațială din puncul M4. Găyduiește 55.000 de locuitori, având un principal scop științific."

O altă echipă de opt liceeni de clasa a XI de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân a reuşit să cucerească tot locul întâi. Aici, munca de echipă și-a spus cuvântul.

Timp de 5 luni ei s-au întâlnit în fiecare zi în laboratorul de fizică să pună bazele teoretice pentru o serie 5 de staţii spaţiale care să colonizeze întregul sistemul solar.

Costin Dobrin, elev al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: "În următoarele decenii nu știm ce se va întâmpla cu planeta noastră dar un lucru este clar. Resursele sunt pe terminate și de aceea sistemul nostru de stații poate fi nu doar un mod de cercetare în spațiu foarte bun ci și se poate dovedi o alternativă a vieții pe pământ."

Marina Cosma, elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: "Satisfacția a fost pe măsură iar noi nu am simțit oboseala deoarece ne-a plăcut foarte mult ceea ce facem, suntem cu toții pasionați de acest domeniu."

Ion Băraru, profesor de fizică: "Este o așezare umană extrem de complexă în jurul pământului, pe lună, în jurul lunii, apoi pe marte și în jurul planetei marte iar ceea ce este absolut deosebit și/au propus să transforme unul dintre sateliții lui marte în spație stațială locuită."

Din 2004, aproape 500 de elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân au câștigat premii la concursurile NASA. Cu toate acestea, puțini dintre ei ajung la premierea care are loc la Toronto, Canada.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân: "Ne străduim un minim necesar deplasării împreună cu părinții, cu sponsori pentru a reprezenta țara și școala."

Micile genii care îşi vor permite să ajungă festivitatea de premiere vor primi diplome din partea conducerii agenţiei spaţiale americane şi îşi vor prezenta proiectele în faţa a sute de elevi din toată lumea.

reporter: Annabelle Borș/ imagine: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...