Europenele de yachting, premieră în România. 24 de sportivi din 5 ţări s-au înscris la campionatul organizat în ţara noastră

Data publicării:
campionat yachting mare

Sportivii au început antrenamentele pentru competiţie. Ebru Boalat are 14 ani şi este singura fată din echipa de yachting pentru clasa Zoom 8 care luptă pentru România în această competiţie.

Yachtingul face parte din viaţa ei de 5 ani. Distracţia s-a transformat ulterior în pasiune.

Ebru a lăsat alte preocupări deoparte, iar roadele efortului ei nu au întârziat să apară. Are în palmares zeci de premii, iar acum vrea să mai adauge la colecţie o nouă medalie.

Ebru Bolat, sportivă: "Vreau să câştig, nu aşa pur şi simplu! Consider că m-am antrenat suficient de mult încât să pot ajunge pe podium".

La cei 14 ani, Ebru este deja campioană naţională şi balcanică. Ea spune că a avut nevoie de concentrare, organizare, forţă în braţe şi în picioare ca să se remarce în acest sport.

Competiția europeană la care va participa se desfășoară pe parcursul a cinci zile, în Portul Tomis.

În concurs s-au înscris 5 sportivi români de la cele mai importante cluburi de yachting din țară, precum și 19 de sportivi din Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, şi Rusia. Organizatorii speră că vremea să fie bună.

Sergiu Timofei, secretar Yacht Club Regal Roman: "4 zile de competiţie foarte frumoasă pentru că este vânt! Sperăm să nu plouă şi dacă va fi şi soare şi vânt atunci avem tot ce ne trebuie pentru un yachting frumos".

Participanţii, toţi cu vârsta de până în 20 de ani se consideră pregătiţi pentru această competiţie, însă au emoţii mari când se gândesc la ambarcaţiunea danezilor.

Sportivi: "Chiar îmi place sportul acesta! Navighez în fiecare weekend acasă, m-am antrenat foarte mult şi iubesc să fiu la bord, să simt vântul". 

Campionatul, organizat de Yacht Club Regal Român, împreună cu Federația Română de Yachting și Primăria Constanța doreşte să promoveze şi să încurajeze yachtingul sportiv românesc și să arate că România ocupă o poziție importantă pe harta yachtingului european.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Alexandru Serbanescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri