EXCLUSIV: Gândaci în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Data publicării:
GANDACI

 Aceste imagini au fost filmate de un părinte cu ajutorul telefonului mobil:

Mama a fost şocată de condiţiile pe care le-a găsit într-unul dintre saloanele Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Ea acuză faptul că şi-a internat fetiţa cu diagnosticul scarlatină şi, acolo, din cauza condiţiilor mizere, i s-a îmbolnăvit şi de scarlatină.

"Să găseşti gândaci peste tot - pe tine, pe sub tine, pe plapumă, pe mâncare şi... na, e groaznic, e revoltător!", ne-a declarat o femeie sub protecţia anonimatului. 

Tot în imaginile înregistrate de părinţi se văd şi pereţii de la etajul al treilea al clădirii, afectaţi de igrasie.

"Uitaţi-vă cum... Deci, asemenea condiţii într-un spital de boli infecţioase! Nu pot să accept aşa ceva!", ne-a spus un alt părinte.

"Am cerut externarea după nopţi, deoarece existau foarte mulţi gândaci care puteau să intre copiilor în gură. Mergeau pe pat, pe cearşafuri, pe perna copiilor", susţine o mămică.

Sursa problemelor este acoperişul nereparat, prin care apa de ploaie se infiltrează, spune managerul unităţii medicale. Pentru el, însă, situaţia din saloane nu pare la fel de gravă precum arată imaginile.

Stela Halichidis, managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: "Eu n-am văzut gândaci. Rep: Dar ştiţi de existenţa lor, adică personalul medical v-a informat? S.H: Dumneavoastră mi-aţi spus acum de această problemă, care nu ştiu dacă este reală sau nu."

Şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa a fost luată prin surprindere de imaginile şocante din spital şi a promis că va trimite inspectorii în control.

Loti Popescu, purtatorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa: "Rep:Puteţi să ne spuneţi şi când aţi aflat de aceste probleme? L.P.:Din datele pe care le avem noi, astăzi au fost informaţiile."

Nicio solicitare pentru investiţii

Reprezentanţii Primăriei Constanţa, instituţia care are în administrare Spitalul de Boli Infecţioase, declară că ştiau de faptul că acoperişul are nevoie de reparaţii, însă că nu au primit, încă, niciun act oficial în acest sens de la conducerea unităţii medicale, pentru noi investiţii.

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: "Trebuie să vină cu o solicitare scrisă, pentru că am înţeles că sunt probleme."

Şi în Pediatria Spitalului Judeţean au fost probleme

Şi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, părinţii copiilor internaţi acolo au filmat la începutul anului mizerie şi mobilier vechi.

Au postat imaginile pe o reţea de socializare şi apoi au organizat un protest.

În urma acţiunii lor, ministrul Sănătăţii a alocat 12 milioane de lei de la bugetul de stat pentru refacerea secţiei de Pediatrie. 

reporter: Adrian Herţa, Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru, Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri