Exerciţii militare la Babadag. Soldaţii români şi cei americani s-au întrecut într-o competiţie amicală

Data publicării:
tanc senile armata

foto: arhivă

Competiţia a început cu o întrecere contracronometru între puşcaşii marini americani de asamblare-dezasamblare a armelor AK47 şi M26.

După ce părţile şi-au delegat cel mai ager reprezentant, aceştia au făcut o demonstraţie, după care s-a dat start cronometru.

Dacă pentru puşcaşul american, arma românului a fost ceva mai dificil de asamblat la loc şi a scos un timp de 2 minute si 18 secunde, soldatul român Viorel Manea nu a avut nicio problemă cu montarea rapidă a armei M26 americane, realizând performanţa de 1.41 de secunde.

Caporal Viorel Manea, soldat:  "O experienţă placută. Ne-am învăţat reciproc cum sa asamblăm şi să dezasamblăm armamentul şi am câştigat, bineînţeles".

După proba de îndemânare, competiţia s-a mutat pe câmpul de luptă. Acolo, rând pe rând, în echipe de câte 8 oameni, cele două tabere s-au întrecut într-un concurs de trageri la ţintă.

Dacă la prima probă românii şi-au dovedit iscusinţa, la cea de-a doua americanii au fost de departe mult mai buni.

Căpitan Claudiu Vişan, ofiţer român: "Sunt diferenţe, sunt clar, ei sunt elita în dom asta noi incercam sa devenim mai buni şi în fiecare an încercăm şi progresăm şi se vede: nu suntem la fel de buni dar tindem să fim". 

1st Lt. Justin Gonnelli, United States Marine Corps: "A fost eficient, a fost bine să vedem ce tactici avem fiecare să ne unim forţele. Şi tacticile românesti sunt cam la fel. Încorporăm echipe şi le despărţim ca să avem focuri cât mai bune".


Rezultatul final al competiţiei de astăzi a fost unul echitabil pentru ambele părţi. Astfel, atât militarii americani cât şi cei români au câştigat câte o etapă.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri