Experienţe de pe mare. Profesioniştii au dat sfaturi colegilor tineri

Data publicării:
navigatori

Nu este un curs ca oricare altul, ci o sesiune de U-Learn, un concept nou pentru România. Concret, lunar au loc întâlniri între navigatorii tineri şi cei experimentaţi. Aceştia din urmă aduc un plus de cunoaştere colegilor tineri. Practic, are loc o discuţie liberă cu un rol clar.

Iulian Moldovanu, şef mecanic: "Acest concept crează o punte între generaţii. Noi am fost oarecum binecuvântaţi pentru că am avut nava şcoală Neptun şi se organizau acele stadii de practică în care ieşeam pe mare, o lună, două luni, făceam voiaje internaţionale."

Printre cei care au venit să ţină o lecţie deschisă, dar şi să dea un sfat prietenesc, este şi Adrian Găureanu. Navigă de 20 ani, iar acum ocupă funcţia de şef mecanic la o companie de renume din lume. E specializat pe sisteme frigorifice, un domeniu puţin aprofundat în programa universitară.

Adrian Găureanu, şef mecanic: "Dacă ne dorim o generaţie de profesionişti, ţinând cont de viteza cu care tehnologia evoluează în ziua de astăzi, viitorii profesionişti trebuie să ştie ceea ce ştim noi astăzi."

Studenţi de la Academia Navală, Universitatea Maritimă, Colegiul Nautic, dar şi alţii au venit în număr mare şi au umplut sala de conferinţe în care s-a desfăşurat acţiunea.

Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Român: "Sistemele de educaţie întotdeauna rămân în urma dinamicii pieţei. Este, credem noi, o modalitate corectă de a updata."

Întâlnirile lunare au loc la sediul Colegiului Nautic Român din Constanţa, iar participarea este gratuită.

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri