Factură astronomică la energie electrică. O femeie din comuna Cogealac a primit o factură de 30.000 de lei

Data publicării:
factura enel

Ecaterina Păduroiu a primit această factură imensă în luna august, iar de atunci nu-şi mai găseşte liniştea. Nu înţelege cum instalaţia ei electrică ar fi putut consuma curent cât pentru o comună-ntreagă.

Ecaterina Păduroiu, localnică: "Seara când mă culcam şi aveam şi o bucată de carne în frigider scoteam din priză că până dimineaţa nu se strică şi dimineaţa băgam în priză la loc. Noaptea îmi venea vulpea sau dihorul să-mi ia din păsări şi ieşeam cu lanterna să nu aprind becul ca sa mai fac economie. Şi uite unde m-a adus economia". 

La cât consuma de obicei în fiecare lună, femeia ar fi trebuit să ajungă la cei 29.000 de kilowaţi în 25 de ani! Atingerea unei asemenea performanţe este o provocare chiar şi pentru marii consumatori de energie din zonă.

Primăria Cogelac numără 5000 de persoane şi este unul din cei mai importanţi consumatori din nordul judeţului. Cu toate acestea, factura lunară a primăriei este de aproape 6 ori mai mică decât a Ecaterinei Păduroiu.

Gheorghe Alexe, primar comuna Cogealac: "Pentru aparatul administrativ al comunei avem pe lună 3857 de kilowati. Şi contravaloarea în lei? ia să vedem noi pe factură....vine 4853 de lei şi cu iluminat şi cu primărie".

Bătrâna a depus un memoriu la distribuitorul de electricitate şi speră ca specialiştii care i-au ridicat contoarul pentru expertiză să-i dea o veste bună. Între timp, furnizorul de energie a luat decizia ca femeii să nu-i fie întreruptă alimentarea cu energie electrică deocamdată.

 "Nu se emit ordine de deconectare sau penalizare până la aflarea rezultatului expertizei metrologice efectuate asupra contoarului ridicat de la locul de consum. Expertiza metrologică e realizată de o autoritate independentă de Enel, în prezenţa producătorului contoarului", a transmis Biroul de Presă Enel Romania.

Femeia de 81 de ani primeşte o pensie de 1000 de lei, iar pentru plata facturii ar trebui să nu cheltuiască niciun leu vreme de doi ani şi şase luni pe mâncare sau utilităţi. 

reporter: Liviu Burghelea
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri