Sari la conținut

Fântânile din care "ţâşnesc" gunoaie. În Constanţa niciuna dintre cele 15 bazine artificiale nu funcţionează

Fântânile din oraş au ajuns focare de infecţie, pline de resturi de mâncare, hârtii, sticle sau peturi aruncate de trecători. Acest bazin din zona semicentrală a oraşului nu a mai fost umplut cu apă de mai bine de doi ani, spun locuitorii din cartier. Fântâna arată ca toate celelalte din urbe: plină de gunoaie şi cu mâl care răspândeşte în zonă miros insuportabil.

"E oribil, vă daţi seama că e oribil. V-aţi lăsa copilul să se joace în această zonă? Bineînţeles că nu, e focar de infecţie până la urmă", a spus o cosntănţeancă. 

Fântâna din apropierea Gării Constanţa a fost construită în urmă cu peste patru decenii de sculptorul Constantin Lucaci. Renovată în 2008 de primărie, a încântat privirile trecătorilor numai 5 ani.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Cea mai mare fântână arteziană din Constanţa, realizată din oţel inoxidabil şi care se întinde pe mai bine de 1000 de mp, nu mai funcţionează de peste 2 ani. În interiorul ei a rămas doar apa de ploaie."

Fântâna arteziană de la intrarea în staţiunea Mamaia, cunoscută sub numele de Păpădie şi inaugurată cu fast, în 2004, de fostul primar Radu Mazăre, nici ea nu mai funcţionează.

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: "Da, a fost lăsate, puţin, să spunem aşa, în desuetitudine, acum vor fi, probabil în două săptămâni, dar nu pot să ma hazardez cu o dată, pentru că depinde foarte mult şi de proceduri. Ştiţi că sunt contestaţii, dar noi sperăm până la începerea sezonului full estival."

Deocamdată, nu au fost evaluate costurile de reparare şi repunere în funcţie a celor 15 monumente.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Pe aceeași temă