Sari la conținut

Fără cozi, la SPIT. O nouă aplicaţie permite plata taxelor de pe smartphone

 Aplicaţia Etax poate fi descărcată gratuit din magazinul online, în câteva secunde.

Sorin Mitrică, instructor SPIT: "Căutăm după nişte cuvinte cheie şi anume Etax Mobile. După ce am găsit-o, e chiar prima la rezultate, o instalăm. Instalarea durează chiar foarte puţin."

Autentificarea se va face cu ajutorul codului numeric personal şi a unei parole, care poate fi solicitată de la ghişeu, sau direct, pe sit-ul Serviciului Public de Impozite si Taxe.

Rareş Iordache, şef serviciu informatizare SPIT: "Ce se accesează sunt sumele care sunt de plată cât şi ce anume s-a plătit de-a lungul timpului."

Ideea de a nu mai pierde vremea la ghişeu îi bucură pe contribuabili: "Timpul care se sta la cozi este foarte mult si cum este acum economie la timp pentru fiecare cetatean te ajuta sa nu mai pierzi timpul, sa faci si alte treburi.", a spus un cotribuabil.

Totuşi unii sunt mai conservatori atunci când trebuie să facă plăţile printr-o metodă inovatoare: "Nu, nu plătesc. Din ce motiv? Nu am încredere."

Aplicaţia este dezvoltată momentan doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android. În curând, utilizatorii vor putea să-şi verifice şi alte date precum patrimoniul sau să solicite certificate fiscale.

reporter: Annabelle Borş
operator: Viorel Cotleţ

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă