Sari la conținut

Fără maşină, pentru trei ore

Tinerii sunt conştienţi că metodele alternative de transport sunt mai benefice pentru mediu dar şi pentru ei. Dacă în Constanţa ar exista piste pentru biciclişti, mulţi spun că ar lăsa maşinile acasă atunci când vremea le permite mersul pe două roţi.

"La noi nu este ca în străinătate. În străinătate există o bandă pe o parte şi pe alta şi ai pe unde să mergi şi nu te deranjează nimeni.", a spus unul dintre participanţii la acţiune. 

Organizatorii acţiunii spun că atunci când nu suntem presaţi de timp este bine să renunţăm la maşini.

Maria Nastag, organizator: "Oamenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să fim într-o goană, trebuie să ne lăsăm timp pentru noi înşine, să fim fără maşini, să mergem pe bicilete, pe role, să ne bucurăm de aerul liber şi să avem grijă şi de mediul înconjurător."

Pe parcursul celor 3 ore cât a durat acţiunea, o parte din bulevardul Soveja a fost închis traficului rutier. Şoferii nu au fost deranjaţi de întreruperea traficului în zonă.

Ziua Internaţională a mersului fără maşini se desfăşoară în Constanţa pentru prima dată. În ţară, acest eveniment a mai avut loc în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

reporter: Annabelle Borş
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă