Ferma din Poiana, controlată cu Jandarmeria. Echipele de control au găsit condiţii improprii şi leşuri îngropate în pământ

Data publicării:
ferma oase

Echipele de control nu au fost lăsate de angajaţi să intre în fermă până nu a venit reprezentant legal al societăţii să le însoţească. 

Dejecţiile animalelor adunate sub unele grajduri nu fuseseră încă ridicate, iar mirosul era persistent şi greu de suportat. În plus, în jurul grajdurilor era plin de muşte. Echipele de control au luat la pas cele zece hectare după ce localnicii au acuzat reprezentanţii fermei că ar lăsa animalele moarte să putrezească şi că, astfel, le pun şi lor sănătatea în pericol.

Marian Chiru, fost angajat al fermei: Toate mortăciunile, doamnă, se aruncă în spate. Acum s-au şmecherit. Le astupă cu pământ.

Acuzaţiile formulate de fostul angajat s-au dovedit a fi reale. În locul indicat de el, echipele de control au descoperit leşuri şi oase de animale. Inspectorii cred că terenul de la marginea fermei era pregătit special pentru depozitarea animalelor moarte pentru că zona era escavată.

Reprezentanţii fermei spun că nu sunt ei de vină şi că oricine ar fi putut să arunce leşuri acolo pentru că spaţiul a fost părăsit timp mulţi ani, iar ei l-au preluat în 2013.

Discuţie inspector - administrator fermă: "E osul putrezit. E ferma de 20 de ani, uitaţi-vă cum este! Nu poate să fie de 20 de ani! Uitaţi copita aia de la berbecuţ!"

Reprezentanţii societăţii spun că ferma are toate avizele respectă toate normele. Cât despre cadavrele găsite, aceştia spun că nu ştiau de ele. Avocatul societăţii crede că toate aceste plângeri vin din cauza unor foşti angajaţi care au fost prinşi furând animale.

Luminiţa Popescu, avocatul firmei: Ulterior, bneînţeles, li s-a desfăcut contractul de muncă. Au recunoscut faptul că furau din această fermă

Anca Dinu, inspector DSP Constanţa: Se vor da sancţiuni în consecinţă faţă de cele constatate şi vor fi comunicate ulterior, când vom finaliza acest control.

Dacă se constată că abaterile sunt mult mai grave, punctul de tranzit ar putea fi închis pentru o perioadă de maximum şase luni, până la rezolvarea tuturor deficienţelor.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri