Sari la conținut

Fijienii, mândri că joacă-n România. Malakai şi Eseria Vueti vor să cucerească titlul cu RCJ Farul

Ravulo Malakai are 30 de ani şi a evoluat în echipa de Unde 21 a statului Fiji. A mai fost anul trecut la Bucureşti, cu o selecţionată a statului Fiji pentru un amical cu naţionala României.

Ravolo Malakai, jucător RCJ Farul: "Am fost anul trecut în Bucureşti şi am aflat că România este un loc frumos unde să locuieşti şi să joci rugby".

Eseria Vueti are 28 de ani şi a evoluat în naţionalele under 18 şi under 21 a statului Fiji. Despre ţara noastră ştie foarte puţine, dar îi apreciază pe marii sportivi români care şi-au făcut un nume şi un renume peste graniţă.

Eseria Vueti jucător RCJ Farul: "Hagi este o persoană cunoscută în întreaga lume".

De fapt despre Hagi a auzit şi Malakai.

Ravulo Malakai, jucător RCJ Farul: "Ştiu că România este ţara lui Hagi. Toată lumea îl ştie pe Hagi. Cam asta ştiu despre România".

Cu o echipă schimbată din temelii faţă de sezonul trecut şi cu investiţii foarte mari, RCJ Farul îşi propune să revină în fruntea rugby-ului românesc, acolo unde a fost acum un deceniu.

Eseria Vueti, jucător RCJ Farul:  "Titlul este obiectivul meu individual, dar şi al echipei. Trebuie să câştigăm, dar va trebui să muncim pentru asta".

Rugby Club Județean Farul va debuta în noul sezon al Superligii pe 29 martie, pe teren propriu, cu CSM București.

reporter: Tudorel Ene
operator: Viorel Cotleţ

editor web: Anca Medrea