Finala de padel din Mamaia, câştigată de români

Data publicării:
padel

Jucători din România, dar şi de peste hotare s-au întrecut în campionatul de padel, care s-a jucat pentru prima data în nocturnă.

Competiţia a fost acerbă, iar perechea câştigătoare a fost din România. "E un sentiment foarte plăcut să câştigi, în orice sport, noi ne-am îndrăgostit de padel şi sperăm să-l promovăm în România cât putem. Drept dovadă acest campionat organizat. Aşa este, este încununarea unei campanii care a durat toată vara aici", a declarat Alexandru Pop Moldovan, unul dintre cei doi câştigători ai competiţei.

Jocul a fost inventat în Mexic, de unde a fost exportat în Spania şi a câştigat rapid mii de practicanţi. În România, sportul cu paleta a fost adus de un spaniol.

"Suntem aici de două luni, iar lumea a fost foarte încântată. De mâine, ne mutăm în Bucureşti, în Herăstrău", ne-a spus Daniel Prieto, iniţiatorul jocului de padel din România.

De altfel, spaniolul doreşte să extindă practicarea acestui sport la nivel naţional, iar vara viitoare vrea să organizeze un nou turneu pe litoralul românesc.

Reporter: Daniel Leancă
Operator: Matei Ghioc

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri