Flagrant pentru metoda "Accidentul". Patru indivizi păcăliseră mai mulţi bătrâni cu peste 170.000 de lei

Data publicării:
FLAGRANT

Bărbaţii şi-au dat întâlnire cu persoana care credeau că-i pică victimă pe un bulevard din municipiul Constanţa. Veniseră la întâlnire cu un taxi, din Brăila. I-au spus că fiul său a avut un accident şi că are nevoie de bani.

În momentul în care persoana se pregătea să le dea suma cerută, poliţiştii i-au înconjurat pe indivizi. Au încercat să scape şi s-au baricadat în autoturism. Oamenii legii au spart geamul maşinii, iau scos de acolo, i-au pus la pământ şi i-au încătuşat.

Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa: "A fost organizat un flagrant privind mai multe persoane banuite de înşelăciuni privind metoda accidentul. în cauză persoanele vor fi conduse la sediul ipj cta ptr audieri, iar la finalul anchetei vor fi dispuse masurile legale care se impun." 

În autoturism au descoperit teancuri de bani ascunse sub scaune: peste 100 de mii de lei, euro şi dolari. Indivizii au păcălit alte persoane în ultimele zile.

Se recomandau ca avocaţi şi uneori ca poliţişti şi le spuneau bătrânilor păgubiţi că rudele lor au fost implicate în accidente grave şi că au nevoie urgentă de bani. Ultima victimă a fost o femeie de 48 de ani care le-a dat 45.000 de lei imediat, când a auzit că fiul său a provocat un accident.

Şoferul taximetrului susţine că nu i s-a părut suspect faptul că indivizii i-au cerut să facă o cursă atât de lungă. A fost reţinut de poliţişti şi ar putea fi acuzat de complicitate la înşelciune. Bărbaţii au fost reţinuţi şi vor fi propuşi pentru arest preventiv.

reporteri: Annabelle Borş, Anca Medrea
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri