Fregata "Regina Maria", înapoi acasă. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat la ceremonialul militar

Data publicării:
fregata regina maria

Militarii s-au întors victorioşi din misiune şi au fost întâmpinaţi, la propriu, cu surle şi trâmbiţe. O lună întreagă au stat departe de casă, de prieteni, de soţii, de copii sau de iubite.

Emoţia revederii a fost atât de mare, încât soţia şi fetiţa unuia dintre marinari au ajuns pe cheu, cu trei ore înainte de a acosta vaporul militar.

Maiorul Cătălin Anghel a fost ultimul marinar care a coborât de pe vas, iar familia sa are întotdeauna mai mult de aşteptat decât apropiaţii celorlalţi marinari.

Marinarii spun că misiunea că a fost un succes şi că au îndeplinit fiecare ordin ca la carte. Şi chiar dacă au fost plecaţi într-o zonă periculoasă au avut timp să se mai şi destindă.

Comandorul Bogdan Vochiţu, comandant Fregata Regina Maria: "Am făcut botezul marinăresc pentru cei care au fost pentru prima oară în această misiune sau în Marea Mediterana. De asemenea am organizat un grătar şi am socializat. Trebuie să mai facem şi aşa ceva din când în când".

Fie că au fost la prima misiune fie că sunt vetrani în ale milităriei, marinarii sunt mulţumiţi de cum a decurs misiunea.

La cermonialul militar dedicat sosirii Fregatei Regina Maria din misiune a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

reporter: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri